Насилието над жени и момичета е едно от най-системните и обичайни

...
Насилието над жени и момичета е едно от най-системните и обичайни
Коментари Харесай

Мъж преби бившата си пред очите на детето им СНИМКИ

Насилието над дами и девойки е едно от най-системните и нормални нарушавания на правата на човека по света, а страните от Европейски Съюз не вършат изключение.

Тъжен факт – всяка трета жена е била обект на физическо или полово принуждение, главно от страна на интимни сътрудници.

Нараства също по този начин и насилието онлайн, като от него страдат най-много младите и публично дейните дами, да вземем за пример работещи в областта на публицистиката и политиката.

Жените търпят принуждение също и на работното си място: към една трета от тях в Европейски Съюз са били подложени на полов тормоз точно на работа.

Трейси Атанасова е една от дамите, станали жертви на принуждение. Тя събра храброст и описа за случилото се в обществената мрежа Facebook.

" Искам да споделя за един проблем, който мисля, че е постоянно срещан. Става въпрос за измъчвани дами от своите мъже. За страдание аз съм една от тях ", написа Атанасова в персоналния си акаунт в обществената мрежа.

Младата жена споделя, че преди 2 години се е разделила с бащата на детето й, тъй като е била редовно измъчвана от него.

" След развода ми с него, съдът присъди да вижда детето както е по закон - две съботи и недели в месеца ", написа още Трейси.

Тя твърди, че за две години бащата не е положил никакви грижи за детето им.

" Преди месец пристигна да вземе детето, като говореше с доста благ звук, а и детето порастна и той искаше да види татко си. Детето изкара един уикенд при него, като ми го върна с облекла, които не са на детето, миришещи на цигари. Въпреки всичко не реагирах по никакъв метод, само че през днешния ден чашата преля ", безапелационна е майката.

Атанасова споделя, че на 23.04 (неделя) мъжът още веднъж се е срещнал с нея, с цел да вземе детето. Тогава той е изискал да беседва с нея.

" Самият диалог беше, с цел да ми изясни, че ще идва да взима детето, когато той изиска и стартира да ме наскърбява. Аз още веднъж с благия звук му отвърнах, че това няма по какъв начин да стане. Детето посещава детска градина и няма по какъв начин да отсъства ", написа още Атанасова.

Майката твърди, че някогашният й мъж се ядосал и почнал да я бие в наличието на детето, а следствията от нанесения побой са счупен нос, фрактура на черепа, синини и отоци по цялото тяло.

" Всичко ме боли, само че най-много ми тежи това, че четири годишното ми дете беше очевидец на всичко това. Плачеше истерично и е доста смутен и уплашен ", откровена е потърпевшата.

Пребитата жена към този момент е алармира виновните институции за случилото се.

" Споделих всичко това с вас, с цел да има повече публичност за дами, измъчвани от мъже. Мили дами, не се срамувайте, а споделяйте, с цел да си оказваме помощ и да се спре този призрачен сън! ", приключва обявата си Трейси.

Трейси показа фотоси, които демонстрират част от нанесените контузии:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР